Guinea Building Cultural Center

Guinea Building Cultural Center

A symbolic historical monument of Athens, after many years of abandonment and destruction by squats, changes shape and becomes a center of attraction for citizens, students and teachers with the transformation into an educational, technical and cultural center. NS Guinea building, one of the buildings of the Polytechnic campus on Passion Street, is designed as a modern cultural infrastructure, linked in the center of the capital, a bridge between the country’s first technical institute and the City Society, where It is addressed. . The building combines classic morphology and modern construction. It consists of an overlapping amphitheater and several large halls with extensive common areas around a large staircase. With the transfer of your schools ntua At the Polytechnic campus of the Zografou, the building experienced collapse and degradation. Today it is closed and cannot function without full restoration.

Posted in consultation The resolution implements the Senate’s unanimous decision on May 29, 2020, the result of the cooperation of teachers from NTUA schools and provides for the transformation of the Guinness Building into an educational, technical and cultural center, which for is open. public.

in a statement”Theme» Rector of NTUA Andreas Boudouis it is mentioned that “The purpose of the reopening of the Guinness Building is to promote it as a multidisciplinary center, open to the entire community of the National Technical University of Athens and the wider society, with a multifaceted development of educational, research and cultural activities. It also aims to make a decisive contribution to the upgradation of NTUA’s Petition Campus. Planning and studies that relate to the project will be carried out under the responsibility of NTUA members and we look forward to funding from national and European resources for its implementation.” .
Dean of NTUA’s School of Architectural Engineering Panagiotis tourniquetitis Referring to his post in the Guinness Building, he explains that the building has been described as a “monument and a work of art”. “The Guinean building, which reflects the philosophy and contradictions of Modern Hellenism over a long period of 100 years from 1920 to the present day, is a centralization of Modern Greek architecture characterized by contradiction and modernity. A completely modern building, functional and constructive. , but conservative in form and aesthetics, is created additionally and mutately in order to obtain a structure that constantly responds to new conditions, ideally like the mythological creatures of the past, who are hybrids. That is why It is a special and unique, correctly depicted monument and work of art, as it expresses a world that is thrown forward without being freed from its past.. With access to a convention centre, a theme museum with permanent and periodic exhibitions and a technology research centre, the New Guinea building aims to become a destination for a wide range of social groups and ages, especially children and adolescents, Which can be seen all day.

See also  Don't miss an online class because you don't have a phone; High Court directs the government to intervene online classes Smartphones

At the same time, its common area with services such as a restaurant and bookstore will serve as the heart of the historic campus and the preferred meeting point between the student and teacher community and outside visitors. NS Guinea building Thus all faculties of NTUA will have the new normal point of reference. The project has several requirements in terms of studies and procedures, which will be part of the academic theme of NTUA schools, which have responded successfully several times to similar projects. Funding is planned with national and European public sector resources. The Ministry of Culture has already contributed to this process. A final study will be prepared with the aim of starting work in 2022 upon completion of the consultation.

1. entrance threshold (paved floor) 2. single paved surface (eg cobblestone) 3. garden court with planted areas and existing trees 6. open student atelier 7. outdoor work area for students 8. restaurant rest area (plants and Compact soil with existing trees) 9. Living area with ping pong table (compact soil with plants and existing trees) 10. Add outdoor space E/M Apart from the roof of the restaurant 12. Possibility of passing catering vehicle

five amphitheater

The building has five amphitheaters of 250 seats, four of which are mounted on the new wing, several large halls with flexibility of use, and extensive common areas around the monumental staircase.

Despite its historical morphology, it is a solid construction of load-bearing masonry and reinforced concrete. After several NTUA schools were transferred to the Technical University of Zografou, the building fell into disrepair and was destroyed. Today it is closed and cannot be reopened without a complete restoration, which is part of the general promotion of the Petition Complex, which will include the outer area and inner courtyard, accessibility and connection with the city. The permeable connection of the main access of the Guinness Building from Stornari Street to the inner courtyard of the complex seeks to activate the connection on the ground floor, where two large amphitheaters and two periodic exhibition spaces are placed towards the street and the bookstore courtyard. ntua and a cafe-refreshment room.

Technology Center on the Ground Floor

A state-of-the-art research center is situated on the ground floor of the old wing, which has the role of coordinating between the faculties and other research institutions. On the ground floor of the new wing, there is a bookstore for NTUA Publications and a partially two-story café-refreshment room for the Polytechnic community, which will be open to the public. Towards the inner courtyard are located three research centers, which are repeated on the next two floors, assigned to schools and intended to house the research activities of postdoctoral and young researchers engaged in long-term research projects.

1st floor

The main entrance to the Ginni Bhawan will be from the monumental entrance on Staunari Street, which has been closed for many years, and all other entrances inside the complex. The heart of the floor is the monumental foyer with a staircase. To the right, the old amphitheater has been restored with old wooden seats and seat and has been modernized acoustically and functionally. To the left, there are two long rooms for periodic exhibitions of both faculties and the polytechnic community as well as external organizations with activities related to NTUA. A part of the new upper amphitheater is dedicated to the cafe-refreshment room in order to improve the bright continuity of the spaces. The rest serves as a technically modern amphitheater. And there are three hubs on this floor.

In the inner courtyard, a staircase made of metal and glass includes two large elevators to ensure escape and access to all.

Museum of Technology

A large technology museum is located on the large floor plans. On the left, an analog is given museum To the exhibition of instruments from the Historical Collection of the Polytechnic. To the right is a digital museum, which will house modern platforms and machines. The museum section is aimed at a wider audience of young people who want to learn about technology and engineering science, such as high school students, but can also be an open area of ​​teaching. The new wing modernizes the amphitheater and replicates the three research program centres.

conference room

The third floor is for conference activities. It will have an amphitheater like the second floor, which will have translation infrastructure and control room. At the same time, flexible spaces are being developed on the left for seminars and other meetings, which usually accompany large conferences, but can also serve many other educational activities. The large hall on the right can support conference activity in a number of ways or it can also function as a multi-space for a wide variety of events – even exhibitions. A transparent unit of electrical/mechanical equipment is hung outside, as an exhibition in the city, for the green energy solution of the building. The coexistence of four large amphitheaters in the same building proposes a conference function, an integral part of NTUA’s educational and research activity, but does not define an exclusive or single use. The mobility of a convention center for 600–800 people with modern infrastructure, something that is no longer offered in Athens, parallel activities of the polytechnic community and the use in the amphitheater and related spaces to support external institutions and organizations Fully compatible with the Partitions. .

and restaurants

The upper floor is less square and for the most part is housed under a lightweight metal roof that can be replaced. It is dedicated to social meetings and constructive discussions that develop in parallel with research, conference, cultural and educational activities. The fifth, low-ceilinged and shallow amphitheater has been transformed into a restaurant that can be extended both outdoors and partly to the outdoor area with excellent views of the historic buildings and their gardens. Its operations can be extended beyond the polytechnic community to the research and academic sphere. The outdoor space, partly responsible for the interior of the complex, will be able to function independently as a meeting and work space. Its combined side, towards Stornari Street, forms a multi-purpose space for a range of events, including international workshops, meetings, seminars, etc. The administration of the Center is situated on the same floor as the schools in which the schools will participate in such a manner as will be defined later. The reuse of the Guinness building will help energize the area around the campus. The new life of the building can be spread outside and meet the daily life of students and staff. The inner courtyard space is organized into two areas. The area behind the rotunda of the Averoff building with tall trees is designed into a garden of the library with green flower beds and the living room, which extends to the connecting “neck” between the two symmetrical buildings Ginni and Tositsa.

The area between the Guinea, Tositsa and Bouboulinas buildings is organized as a common space, shared by different functions. In front of the Bouboulinas building, there is an open-air student work area (open studio) in conjunction with the front room M1. In the central part of the square, the use of the playground remains. In two areas with large flat trees and acacias, shady living rooms are formed with pressed soil and plantings. Specifically, the ping pong table is placed in front of the Tositsa building, while the side space is used for the restaurant’s functional relaxation. As a general direction, it is proposed to replace the asphalt paving with other paving materials that give the character of a welcoming interior courtyard. The redesign will provide for the passage of catering, operational and emergency vehicles.

News Today:

On Saturday, the temperature drops further, strong winds – a new “wave” of heat is coming

Vasilkopoulos: 14 young and 1 baby in ICU – how to get herd immunity

Lamia: 53-year-old taken on remand for raping 19-year-old girl

Follow protothema.gr on Google News and be the first to know all the news

See all the latest news from Greece and the world as they happen, Protothema.gr . Feather

About the author: Seth Grace

Seth is an all-around geek who loves learning new stuff every day. With a background in Journalism and a passion for web-based technologies and Gadgets, she focuses on writing about on Hot Topics, Web Trends, Smartphones, and Tablets.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *